SAK se rozšiřuje na Slovensko

26.01.2016

Dne 26.1.2016 proběhlo předání akreditačních certifikátů prvním třem zdravotnickým zařízením ze Slovenska. Po důkladné přípravě úspěšně prošly akreditačním šetřením tři polikliniky společnosti Pro Care - Bratislava-Betliárska, Bratislava-Centrál a Košice.

Předání bylo spojeno s tiskovou konferencí, na níž ředitel SAK David Marx prezentoval principy externího hodnocení kvality metodikou SAK a předal certifikáty manažerům zdravotnických zařízení.

Generální ředitel Pro Care Marek Duban ve svém vystoupení uvedl důvody, které jeho společnost vedly k akreditačnímu šetření - zejména snahu zvýšit úroveň standardizace klinických a neklinických procesů na jednotlivých poliklinikách a tím systematicky zvyšovat kvalitu a bezpečí poskytiované péče. Úspěšné obhájení prestižního akreditačního certifikátu potvrzuje úspech této snahy a je motivací i pro další zařízení společnosti.

Spojená akreditační komise navázala spolupráci s prvními slovenskými zdravotnickými zařízeními již koncem roku 2014. Následně započala systematická příprava výše uvednených poliklinik, která vyvyrcholila úspěšným absolvováním akreditačního šetření před Vánocemi 2015.

Spojená akreditační komise již spolupracuje s dalšími poskytovateli v SR a v letošním a příštím roce hodlá provést další akreditační šetření, tentokrát i v lůžkových zařízeních.