Akreditace AGEL Středomoravské nemocniční

26.04.2021

Gratulujeme Nemocnicím AGEL Středomoravské nemocniční k úspěšné reakreditaci, která proběhla termínu 15.-19. března 2021!

Prestižní certifikát o reakreditaci tří nemocnic AGEL Středomoravské nemocniční si z rukou ředitele Spojené akreditační komise České republiky MUDr. Davida Marxe, Ph.D., převzali zástupci vedení skupiny AGEL. Vůbec poprvé v historii probíhal náročný audit v nemocnicích v Prostějově, Přerově a ve Šternberku zároveň, a to v mimořádně složitém období koronavirové pandemie, kdy bylo zdravotnictví jako celek vystaveno bezprecedentnímu tlaku.

„Středomoravská nemocniční jednoznačně prokázala, že integrace informačního systému je jednak možná a je nesmírně efektivní z hlediska kvality a bezpečí poskytování zdravotních služeb, rychlosti a včasnosti poskytovaných služeb, uživatelského komfortu pro personál, a zejména bezpečí a spokojenosti pacientů. Jsem přesvědčen, že kdyby podobný systém byl rozšířen do dalších zdravotnických zařízení v ČR, znamenalo by to zásadní posun v kvalitě a bezpečí péče v celostátním měřítku. Tak, jak se stalo například v Izraeli či ve státech, používajících jednotný zdravotnický informační systém v USA,“ míní ředitel Spojené akreditační komise ČR MUDr. David Marx, Ph.D. 

Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst ZDE.